depedicureschuur.nl

Uw pedicure te Nieuwegein

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende creme

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende creme. Breng de creme aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.
Bij ieder seizoen hoort een voetencreme, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencreme. Vraag dus aan uw pedicure welke creme u in welk seizoen het best kunt gebruiken.

Voorkom ingegroeide teennagels

Ingroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening, meestal aan de grote teennagel, die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
-druk door slecht passende schoenen.
-het verkeerd, te kort, knippen van nagels
-een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is, doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.
Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:
-1 x per week vijlen op een droge huid (1 richting op)
-iedere avond uw voeten insmeren met creme.

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en.....voetproblemen!
Let bij uw aanschaf ook op de breedte van uw schoen ( en dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is...)